Kontakt

Bygherrens svære valg: Skydedør eller foldedør?

Der er ingen tvivl om, at en skydedør eller en foldedør giver boligen, kontoret eller caféen en større værdi, da begge løsninger giver lys og luft til resten af byggeriet, sørger for et godt udsyn i åben og lukket tilstand samt er flotte at se på. Alligevel kan der opstå tvivl om, hvilken af disse to dørløsninger, man som bygherre skal investere i. For ja, det er en af de større investeringer, du kommer til at foretage i dit projekt, hvad end du bygger nyt eller renoverer, men det er en dør, der forhåbentlig skal anvendes hver eneste dag, når vejret er til det, så valget skal passe til projektet.

Foldedørens smukke folder

Lad os begynde med at fokusere på en løsning med foldedøre. En foldedør giver først og fremmest mulighed for at lukke helt op ved at tage hver enkelt fløj, folde dem og køre dem i fast stilling i enten højre eller venstre side. Dermed er der fuld adgang til udelivet. Man kan også vælge kun at åbne en enkelt fløj og bruge den som gående terrassedør, hvilket er en hurtig og nem løsning. En foldedør har generelt smallere glasfløje, så er husets eller lejlighedens åbning ikke så bred, er det en fin løsning, da du netop kan parkere hele døren i siden. Har du et hus i en arkitektonisk stil, hvor mindre glasfelter passer bedst, så er en foldedør en god løsning, da man kan vælge at påklistre ”snydesprosser”, hvilket giver en hyggelig stemning.

En hyggelig måde at åbne op på.

Tænk omgivelserne med i valget

Overvejer du foldedøre skal du være opmærksom på, i hvilken retning døren skal placeres – og ud imod hvilke omgivelser. En foldedør opnår ikke samme lufttæthed som en almindelig hængslet dør eller en skydedør, hvorfor vi ikke anbefaler at placere den ud imod vindpåvirkede områder som f.eks. Vesterhavet.

Opnå lyse rum

Overvejes derimod skydedøre, så er kodeordet panoramaudsigt. Skydedøre og hæve-/skydedøre kan på sin vis udviske overgangen mellem ude og inde – både i åben og lukket tilstand. Dørbladene kan udføres meget store, så kun få smalle lodrette profiler bryder glaspartiet. Du kan tilmed bygge aluminiumskarmen ind i væggen, så den heller ikke kan ses. På den måde opnår du maksimalt glasareal. Skydedøren bør dog passe til husets arkitektoniske stil, som dermed bliver meget transparent.

Når døren åbnes, er der ingen grænse mellem ude og inde.

Byg karmen ind i væggen

Når skydedøren er åben vil der altid være en sektion, der overlapper en anden, hvorfor du ikke vil kunne opnå en komplet åbning. Hvis det er muligt, kan du dog vælge, at skydefløjen kører videre ind i en niche i væggen – og så er den helt skjult.

Let og lækker

Der har floreret rygter om, at skydedøre kan være tunge og bedst betjenes af stærke typer, men da aluminium er et meget mere formstabilt materiale end f.eks. træ, og køreskinnerne er gennemarbejdede og top-innovative, vil dette ikke være et problem, særligt hvis du vælger en hæve-/skydedør fra Schüco. Vælger du tilmed en elektronisk variant, kan den således styres ved et enkelt tryk på en knap eller via fjernbetjening.

Fordele ved begge dørløsninger

Begge varianter fås i præcis den farve og tekstur, du ønsker, og som passer til dit hus. Døren kan leveres i alle RAL-farver som pulverlakerede eller anodiserede overflader. Både skydedøre og foldedøre fra Schüco er energirigtige og dermed godt isolerede. Vores nordiske klima holdes derfor ude både om sommeren og vinteren. Schücos skyde- og foldedøre er meget indbrudssikre og opfylder som standard modstandsklasse 2 (RC 2), som betyder, at indbrudstyve skal medbringe værktøj til indbrud.

Kan nydes både sommer og vinter

Hurtig tjekliste - ender det med en skydedør eller en foldedør?

1. Ønsker du flere profiler og mindre glas som designelement? Eller vil du opnå maksimal udsigt med store glasfelter?

2. Hvad passer arkitektonisk til husets stil?

3. Hvor meget plads, ønsker du omkring åbningen, hvor døren skal placeres?

4. Er der meget vind, der hvor døren skal placeres, som der skal tages højde for?

5. Skal døren kunne styres elektronisk?