Kontakt

Fazade har fået godt fodfæste og vækster

Fazade åbnede produktion på det gamle Glasværk i Korsør i foråret. Siden da er kurven blot gået en vej – opad. Virksomheden har derfor inddraget endnu et stort areal til produktion og lager, mens man samtidig er på udkig efter yderligere mandskab.

- Vi vækster hurtigere, end vi har turdet håbe på. Vi ryger over budget i år. Henrik Olsen, adm. direktør for Fazade på Norvangen i Korsør, er en travl mand. Siden åbningen af den lokale produktion tilbage i april, har ordrebogen været fyldt godt op. - Vi har virkelig travlt, tilføjer kompagnon Jan Haulund, der viser rundt i lokalerne i det gamle Glasværk, som hurtigt er blevet for trange. Derfor har Fazade netop øget sit lejeareal og er samtidig på udkig efter yderligere mandskab til produktion og montage samt en projektleder, gerne en ingeniør eller bygningskonstruktør.

Fazade producerer facader, døre og vinduer i aluminium. Godt halvdelen af deres marked ligger i hovedstadsområdet, mens de øvrige kunder fordeler sig over hele landet. Derfor er placeringen i Korsør, tæt på god infrastruktur, ideel. Og den lokale forankring giver flere fordele. Det er let at rekruttere stabile medarbejdere. Og tilbage i foråret fik virksomheden et godt rygstød i form af et rekordstort støttebeløb fra Landudvikling Slagelse, LAG, i opstartsfasen. Derudover har erhvervschef Per B. Madsen fra Slagelse Erhvervscenter været med på sidelinjen med sparring og vejledning. – Vi føler os rigtig godt behandlet, siger Henrik Olsen.

Relationer lig med succes

Den hastige, positive udvikling stiller krav til ledelsen i Fazade. For at kunne følge med væksten, kræver det at virksomheden hele tiden står stærk organisatorisk. Derfor outsources arbejdsopgaver som bogføring og it, så der internt kan holdes et fast fokus på produktion og udvikling. Om Fazade vokser sig ud af Korsør, afviser Henrik Olsen i første omgang. – Alle siger det er svært at starte noget i Korsør. Det vil vi gerne modbevise, siger direktøren, der dog holder en dør åben for, at hvis væksten fortsætter, som det tegner til, kan behovet for nogle større og mere optimale rammer opstå. Endnu er der dog ikke noget, der peger i retning af et adresseskifte fra Norvangen, hvorfra Fazade går et travlt og spændende 2019 i møde.