Kontakt

En bæredygtig udsigt

Aluminium har en lang række positive egenskaber, som mange ikke kender til. Udover at materialet er ekstremt stabilt, sikkert, energieffektivt og et af de mest vedligeholdelsesvenlige materialer, så kan materialet også genanvendes – også efter mange års brug.

Aluminium som bæredygtigt materiale

Med et stadigt større fokus på bæredygtighed er der flere initiativer du med fordel kan implementere i dit hjem. Vinduer, døre og facader i aluminium er både en investering rent økonomisk, men det er også en investering i den bæredygtige dagsorden. Aluminium har en lang række positive egenskaber, som mange ikke kender til. Udover at materialet er ekstremt stabilt, sikkert, energieffektivt og et af de mest vedligeholdelsesvenlige materialer, så genanvendes det stort set 100% – også efter mange års brug. Vinduer, døre og facader skilles ad, rengøres og omsmeltes når produkterne en dag skal udskiftes, og den høje grad af genanvendelse giver et lavt CO2-fodaftryk for den aluminium vi anvender.

Vidste du, at 75% af det aluminium, der blev produceret i 1888 stadig er i anvendelse i dag?

Skræddersyede løsninger og designfrihed

Med vinduer, døre og facader, får du en stor designfrihed og kan få skræddersyede løsninger til netop dit behov. Materialet aluminium giver stor designfrihed og der findes et bredt udvalg af vinduer, skydedøre, døre samt facader, som kan tilpasses dine behov samt boligens arkitektur. De ekstremt stabile aluminiumsrammer kan holde på store glasflader, så du fx kan opnå den panoramaudsigt, du har drømt om med smalle rammeelementer og maksimal udsigt. Prikken over i’et er at vælge farve til rammeelementerne, som skal passe til boligens stil og udtryk. En af fordelene ved aluminium er, at det ikke kræver den store vedligeholdelse – heller ikke når det kommer til farven på rammeelementerne. Når rammeelementerne først er blevet overfladebehandlet, så skal farven ikke genopfriskes, da den holder i mange år – og derfor ikke kræver samme vedligeholdelse, som man fx ser ved træ.

Bæredygtighedsfilosofi: Cradle to Cradle

Filosofien bag Cradle to Cradle (C2C) er at effektivisere de naturlige ressourcer på den mest bæredygtige måde. Med designkonceptet C2C bliver produkter udviklet således, at de fremtidigt ikke producerer affald og kan efter anvendelse indgå i materialelivscyklussen igen med kvalitetsniveauet intakt. Alle Schüco-systemer i aluminium, stål og PVC udvikles efter disse principper. Systemerne har en maksimal udformningsfleksibilitet og en høj standard for design, hvilket betyder høj anvendelighed, optimal brugervenlighed, energieffektivitet samt ressource- og klimabeskyttelse. Sammen med holdbarheden i anvendelsen og muligheden for genanvendelse, bidrager de til realiseringen af bæredygtige bygninger. Hos Schüco er 43 systemer allerede sølvcertificerede inden for C2C, som lever op til fremtidens standarder.

Læs mere om Cradle to Cradle